• Gratis afhalen in Lede of Aalst 💍
 • Gratis verzenden regio Lede, Wetteren, Aalst, Wichelen, Sint-lievens-Houtem & Erpe-Mere 💍
 • Verzending (andere regio's) vanaf € 2,95 💍

Oorbellen prikken

Je bent bij ons aan het juiste adres als je waarde hecht aan 100% kwaliteit en veiligheid als het gaat om oorgaatjes prikken.

Wij werken met het merk  STUDEX® dit  is het wereldberoemde, internationale fabrikant van instrumenten om oorgaatjes te prikken, huidvriendelijke oorbellen en nazorgproducten. 


Vul onderstaande contactformulier in en wij nemen met u persoonlijk contact op om af te spreken. Wenst u voor meerdere mensen een afspraak te maken vermeld dit in het vakje 'nog vragen?'.

Vrijwel pijnloos, zelfs voor kinderen

Oorgaatjes zetten met STUDEX System75 is zeer zacht, huidvriendelijk en nauwelijks voelbaar.
Dit instrument is zo goed als geruisloos en daarom ook perfect geschikt voor kinderen.

Oorgaatjes prikken met dit instrument is 100 % veilig en hygiënisch. Dankzij de steriele, individueel verpakte wegwerpcartridges raakt men bij het gaatjes zetten noch de cartridge, noch de oorbel of sluiting aan. Ook komt het instrument niet rechtstreeks in contact met het oor. Het gepatenteerde design van STUDEX® System75TM zorgt voor een zachte plaatsing van de oorbel.

Kunnen er meerdere gaatjes geprikt worden

Dit systeem van prikken kan ook gebruikt worden voor een tweede en derde gaatje in het zachte kraakbeen!

Een derde gaatje kan enkel geplaatst worden indien het zachte kraakbeen van het oorlelletje groot genoeg is. Indien dit niet het geval is raden wij aan om bij een piercer langs te gaan, om ontstekingen tegen te gaan aan het kraakbeen.

Dit kan ter plaatse door ons bekeken worden.

Vanaf welke leeftijd

Het prikken van oorbelletjes bij kindjes wordt bij Aurora vanaf de leeftijd van 6 maand gedaan. De oorlelletjes moeten dan wel al mooi gevormd zijn, zodanig dat we de oorbelletjes symmetrisch kunnen plaatsen.

 

U dient ook steeds een toestemmingsdocument te ondertekenen dat u akkoord bent om oorbellen te laten schieten.

Bent u onder de 18jaar? Dan vragen wij u om een toestemming mee te brengen van u ouders of de aanwezigheid van u ouders.

Oorbellen prikken aan huis

Wij kunnen dit voor jou aan huis komen doen. Zo blijft u of u kinderen in hun vertrouwde omgeving en hoeft u geen verplaatsing te maken.

Wij komen gratis aan huis binnen een straal van 10 km te Erpe-Mere. Woont u verder en wenst u dat we aan huis komen dan zal hier nog een extra kost voor gevraagd worden. 

Prijzen

Het plaatsen van de oorbellen zelf is gratis, u betaalt enkel de oorbellen zelf. Deze prijzen beginnen vanaf € 20,00 tot € 40,00. 

 

Nazorg oorbellen schieten

Het belang van een juiste nazorg wordt nog vaak onderschat. Uit de statistieken blijkt dat het het grootste percentage complicaties en infecties na het prikken van oorgaatjes veroorzaakt wordt door het niet correct volgen van de nazorginstructies. Onderstaande nazorginstructies helpen je om het genezingsproces te bevorderen en eventuele complicaties te voorkomen.

 • Was je handen altijd grondig voordat je de oorbel of het oor aanraakt.
 • Breng het STUDEX® nazorgproduct na de eerste 24 uur twee keer per dag op de voor- en achterkant van het oorgaatje aan, zonder de oorbel uit te doen. Duw de oorbel zachtjes naar voren en achteren terwijl je het nazorgproduct aanbrengt.

 • In de tussentijd houd je de zone rond de oorbel droog.

Hoelang moet je oorbellen inhouden na schieten

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden? Het beste is om de schietoorbelletjes minstens 6 weken te dragen. Daarna mogen ze vervangen worden door andere oorbellen. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden alleen oorknopjes te dragen en de eerste 12 maanden geen zware oorbellen in te doen.

Wat mag niet na oorbellen schieten

 

 • Raak je oorbel of oor niet onnodig aan.
 • Duw de sluiting niet strakker aan maar laat de sluiting in de inkeping van de steker zitten. Wanneer de sluiting in de inkeping zit, kan er voldoende lucht bij het oorgaatje, hetgeen het genezingsproces bevordert. Een te strakke oorbel kan leiden tot infectie.

Wat kan je doen om het genezingsproces te bevorderen

 • Laat de oorbel in de oorlel zes weken (3 weken met STUDEX® Advanced) onafgebroken in het oor zitten.
 • Oorbellen in het kraakbeen moeten 12 weken (8 weken met STUDEX® Advanced) onafgebroken in het oor zitten.
 • Na de genezingsperiode mag je de oorbel uitdoen en vervangen door een andere oorbel die ook constant gedragen moet worden.
 • De eerste 6 maanden (12 maanden voor het kraakbeen) na het prikken van het oorgaatje raden we aan om enkel lichte oorknopjes te dragen. De steker moet gemaakt zijn van chirurgisch roestvrij staal of een ander huidvriendelijk materiaal. Om allergische reacties of complicaties te voorkomen kan je best kiezen uit oorbellen uit de Sensitive by STUDEX of Sensitive for Kids collecties. Deze oorbellen hebben geen scherpe steker en zijn daardoor beter geschikt voor dagelijks gebruik na de genezingsperiode. Je vertrouwde Studex partner helpt je ook graag bij het vinden van andere oorbellen van goede kwaliteit, bijvoorbeeld uit echt goud. Voor het kraakbeengebied raden we barbells aan.
 • Vermijd haarlak, shampoo, zeep en andere producten in de buurt van het oor. Na het gebruik van shampoo moet je het oor spoelen met proper water en vervolgens een STUDEX® nazorgproduct aanbrengen zoals hierboven beschreven.
 • Onmiddellijk na het zetten van de oorbel kan er een lichte zwelling en / of roodheid optreden. Dit is een normale reactie en zou binnen 48 uur moeten verdwijnen, mits je de nazorginstructies opvolgt. In geval van overmatige pijn, zwelling en/of roodheid, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.